Kako da organizam očistite od otrova

 

Ukoliko svom organizmu želite da učinite nešto dobro, onda treba da unosite namirnice – „čistače“. U te namirnice ubrajaju se pre svih kupus, integralni hleb i mirodjija, jer oslobadjaju organizam od štetnih materija.

Bubrezi, jetra, bešika i prostata kod muškaraca obavljaju težak i važan posao. Ovi organi moraju da otpatke metabolizma i štetne materije koje dospeju u naš organizam što pre izbace. Svojim radom oni doprinose da čovek ne ostari prerano ili da ne dodje do bolesti, objašnjava bečki profesor Hademar Bankhofer.

Unošenjem odredjenih vrsta povrća tim organima se u procesu čišćenja od otrova može pomoći. Na primer, dva parčeta integralnog hleba dnevno može da pomogne u procesu izbacivanja otrova iz organizma. Kada se integralni hleb dobro sažvaće, tako nastala masa upija sve otrovne supstance iz creva i izbacuje ih. Prilikom konzumiranja kupusa, sažvakana masa polako prolazi kroz creva i pri tom upija sve negativne supstance i izbacuje ih iz organizma. Unoseći sok od brusnice čisti se bešika i mokraćni kanali. Takodje dobar čistač organizma je i nar ili sok od nara.

Glavica mirodjije bogata je balastnim materijama koje u crevima upijaju otrovne i masne supstance. Mirodjija takodje sadrži supstance, koje čiste bubrege. Još u antičko doba mirodjija je važila za „čuvara života“.